MUZEJNÍ NOC A NOC KOSTELŮ

MUZEJNÍ NOC A NOC KOSTELŮ

PÁ 10. června / Kostely, muzea, galerie / Zdarma /

V pátek 10. června v 17.00 hod zahájíme letošní muzejní noc před Městským muzeem na náměstí. Program v jednotlivých institucích:

Městské muzeum: Vernisáž výstavy Helena Johnová – první dáma české keramiky, otevření dětské herny s názvem Do světa M. Šaška (autor knih To je Londýn, To je Paříž, aj.). K tomuto bude dětská dílna - Loterie - Poznej svět. Otevíráme v 17 hod. K dispozici též stálá expozice. Vše do 21.00 hod.

Alšova jihočeská galerie – mezinárodní muzeum keramiky: AJG v Bechyni letos nabídne netradiční variantu Muzejní noci. Interiér budovy sice zůstane návštěvníkům z technických důvodů uzavřen, zato prostor před budovou ožije workshopy, které budou inspirovány několika exponáty. Návštěvníci budou mít možnost vyzkoušet si dekorování porcelánu nebo techniku olejových papírů. Na konci workshopu (19.00 - 19.30) kytarový koncert Ivana Boreše.

Muzeum turistiky: Od 17.00 do cca 22.00 hod. možnost prohlídky prostor Muzea turistiky (bývalá synagoga), promítání filmů s tématikou Bechyně (stavba mostu, přesunutí a stavba řetězového mostu pod Stádlcem), příp. na dvoře posezení u ohně, opékání špekáčků, občerstvení). Od 18.30 hod. komentovaná vycházka kolem bechyňského opevnění. Průvodce ing. Jan Havelka. Sraz účastníků před budovou muzea turistiky, střediska „Stezky kolem Lužnice“ Bechyně, Široká ul. 47 a 48. Délka prohlídky cca 1,5 hodiny.

Hasičské muzeum: Hasičské dovednostní úkoly například motání hadic, hasičský kuželník, srážení kuželek vodou, prohlídka expozic a vystavené požární techniky.

Farnost Bechyně:

18.00 Varhanní koncert rodiny Šotků- kostel Sv. Michaela

18.30- Koncert barokní hudby v podání žáků ZUŠ Václava Pichla- kostel Nanebevzetí Panny Marie

19.30 Vážně nevážně, koncert - kostel Sv. Michaela

19.00 Jihočeské zvony - p. Votruba/ Kopřiva- kostel sv. Matěje

20.00 Mariánské a kytarové písně - kostel sv. Matěje

22.00 Koncert chrámového sboru- klášterní kostel

18.00-22.00 - otevřen vstup na kostelní věž a farní zahrádku v klášterním kostele

Délka akce: 300 minut
Datum lokální premiéry: 10. červen 2022

Informace o akci a jejím konání